Syvällinen kokemus yhdessä tehden lujittaa ihmissuhteita tiimissä ja asiakkaisiin – case purjehdustapahtuma Teleregatta 21.8.2015

Syvällinen kokemus tiimin ja asiakassuhteiden lujittamisessa

Kevyemmästä päästä on pieni illanvietto esimerkiksi saunailta tiimin kanssa tai asiakkaan vieminen lätkämatsiin – mitä tässä saadaan aikaiseksi? Tulee ihan kiva tunnelma, saadaan jutella vähän vapaammassa ympäristössä, mutta tästä ei jää juuri mitään jälkeenpäin muisteltavaa tai se ei muuta sitä tunnetta, joka ihmisten välillä vallitsee. Toki voi kohdalle tulla lätkämatsi, joka on lajissaa uniikki ja erilainen. Näitä vain on ehkä todella vähän per kausi.

Kun nostetaan vaatimustasoa ja otetaan tapahtumaksi vaikka avomeripurjehdus aidolla VO60-veneellä – Tokio II. Lisätään pakettiin puolivirallinen kilpailu ja saadaan sellainen tapahtuma, jossa tulee todella tekemisen tunne. Purjehduskokemusta ei tarvitse ollakaan, kun veneessä on jo mukana kokenut vakiomiehistö.

Tiimin ja asiakassuhteen lujittaminen uudella “alustalla” – Tokio II

Itse asiassa olen havainnut, että pitkäkin purjehduskokemus pienemmillä purjeveneillä eli niin sanotuilla perheveneillä ei paljon auta, kun mennään oikeasti avomerelle. Toki purjehduskokemuksesta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä tai pakollista. Ne, jotka ovat purjehtineet, osaavat toki perusasiat kuten solmujen tekoa ja purjehdussanastoa, mutta siihen se sitten monesti jääkin. Tokio II vaatii uusia taitoja ja tiimityötä ihan erilaisella vaatimuksella. Perheveneillä voi purjehtia hyvin yksinkin vaikka muita olisikin mukana, jolloin muiden kontribuutio on lähinnä “auttaa”, mutta se ei vaikuta lopputulokseen.

Purjehtiminen VO60-tyyppisellä avomerikilpaveneellä on tiimityötä, jossa tulee ehkä tärkemmäksi tiimin yhdessä tekemät asiat kuin yksittäisen purjehtijan toiminta. Vene ei vaan toimi, jos tiimityö ei ole kohdallaan. Tästä syystä VO60-vene toimii hyvin tiimityön kehittämisen alustana, koska se vaatii hyvää tiimityön toteutusta – kommunikaatiota, oikeaa ajoitusta ja tehtävän loppuun saattamista. Nämä taidot eivät kehity “perhepurjehduksessa”.

Rohkeutta lähteä tapahtumaan mukaan – ensimmäinen askel

Ensimmäinen kynnys on rohkeus laittaa tiimisi likoon tai ottaa asiakas mukaan kokemaan yhdessä jotain erilaista ja ainutlaatuista. Kun tehdään yhdessä ja lopputulos on tiimin työn tulosta, tulee tapahtumasta syvällisempi. Olemme laittaneet itsemme likoon, joskus jopa kirjaimellisesti, ja olemme sitoutuneet muihin ihmisiin ja luotamme tiimin kykyyn toimia tavoitteen saavuttamiseksi. Tunnelma eroaa kuin yö ja päivä.

Avomeri tiimityön kehittämisen alustana on todella toimiva. Itse en ole ollut purjehduksesta koskaan todella kiinnostunut, mutta avomerikilpavene on aivan eri ympäristö, jossa purjehdus ei ole sitä, mitä se (pienillä) muilla veneillä on.

Avomeripurjehdus on syvällistä, aktiivista toimintaa ja yhdessä tekemistä.

Kun olet ollut aavalla merellä ja tunnet meren mahdin, voit luottaa vain tiimisi toimintaan, ihmiseen ja veneeseen, joka on tehty kyseiseen tarkoitukseen. Muuta ei tarvita. Tästä syntyy tapahtuma, joka mahdollistaa tiimin henkisen nousun uudelle tasolle – matka on alkanut…

Laita tiimisi likoon tai sitouta asiakkaasi uniikilla elämyksellä – Teleregatta 21.8.2015

Ota yhteyttä